Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

The sky (en nog wat verder) is the limit

LogistiekPosted by Wichert van Engelen 29 Jun, 2009 11:29

Het zijn hoogtijdagen voor het internet. Alles kan en iedereen ziet onbegrenste mogelijkheden.

De Postbank, die altijd al voorop liep met electronisch betalingsverkeer en het mogelijk maken van bankieren met je eigen PC, kan de groei van het internet-bankieren maar net aan bijhouden.

De van oorsprong stille ruimtes, de gebedsruimtes, - op de wandelgangen ook wel de bidhokken genoemd – worden langzaam maar zeker geofferd aan de ‘goden van de groei’. Bijna wekelijks worden er nieuwe servers (computers nodig om het internetverkeer mogelijk te maken) bijgeplaatst.

Het gaat goed. Om het harde werken van iedereen te belonen, komt een van de directeuren iedereen persoonlijk op de internetafdeling bedanken en een hart onder de riem steken. Onderdeel van het bezoek: een kijkje in de serverruimte. Vol, klein, opgepropt. Het gevolg laat zich raden: een kleine beweging van de, niet overdreven slanke, directeur is voldoende om een paar kabels uit de machines te trekken. Paniek!

De schade valt gelukkig mee en al snel is alles weer ‘up-and-running’.

Het incident vormt het startsein om strakker om te gaan met de toegang tot de serverruimtes en een project om de serverruimtes beter in te richten en back-up systemen op andere lokaties in te richten. Tegenwoordig is er heel wat meer voor nodig om het internetbankieren ‘down’ te laten gaan.

Projectleider

  • Comments(0)