Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Fondsen poepen

LogistiekPosted by Wichert van Engelen 21 Aug, 2009 21:24

Op de top van de beurshausse eind jaren negentig worden door de Postbank met grote regelmaat van de klok niet ‘huisfondsen’ naar de markt gebracht. Het tempo is zo hoog dat de term ‘fondsje poepen’ zijn intrede doet. Elke introductie overvleugelt zijn voorganger door nog meer geld op te halen bij de introductie van het fonds. Zo wordt in maart ’99 het Postbank Communicatietechnologiefonds naar de beurs gebracht. Als projectleider wilde ik daar graag, geheel in lijn met het karakter van het fonds, een moderne wijze van inschrijven bij introduceren. Tot op dat moment werd namelijk nog gewerkt met coupons welke veelal handmatig werden overgetikt.

Helaas was online bankieren nog niet zo volwassen en was het Girotel pakket een beetje ouderwets en erger: alleen toegankelijk voor bestaande klanten. Om de suggestie te wekken dat alles digitaal ging, werd een inschrijfformulier op de Postbankwebsite geplaatst waarmee klanten konden inschrijven. De voorkant zag er gelikt uit, maar de achterkant…

Door het ontbreken van een goede koppeling met de beleggingssystemen en beperkingen in het e-mail afhandelingspakket moest worden uitgeweken naar andere middelen. Het verzenden van de webpagina met het inschrijfformulier genereerde daarom een mailtje dat buitenom werd verstuurd naar een mailbox welke op een afgedankte PC via Outlook expres werd binnengehaald met een piepend 14k4 modempje.

Het succes was overweldigend! Al de eerste dag kwamen duizenden mails binnen op het oude PC-tje welke op een klein printertje werden uitgeprint en alsnog handmatig moeten worden verwerkt. De grote hoeveelheid mail leidde bij het leeghalen van de mailbox steevast tot een vastlopende PC waardoor het ritueel meerdere malen opnieuw moest worden uitgevoerd.

De inleg van het fonds overtrof wederom dia van zijn voorganger, maar bij het daaropvolgende fonds is toch maar weer gekozen voor de vertrouwde papieren coupon…


Voormalig projectleider

  • Comments(0)