Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Naar Leeuwarden

BureaucratiePosted by Wichert van Engelen 12 Jun, 2009 16:18

Naar Leeuwarden

De Postbank legt activiteiten graag vast in aparte hokjes. Een jonge collega van mij krijgt een project waarvoor hij een aantal malen naar Leeuwarden moet reizen vanuit Amsterdam. Hij kan de kosten daarvan declareren door een reisformulier. Het is in dit geval eenvoudig invullen: hij vult naam en personeelsnummer in, twaalf verschillende data waarop hij naar Leeuwarden reisde, geeft aan dat het om de afstand Leeuwarden – Amsterdam gaat, inclusief het aantal gereden kilometers en vermeldt elf keer ‘idem’ bij het reisdoel.

Drie weken later loopt deze collega rood aangelopen door de afdeling. Of ze helemaal gek zijn geworden! Hij heeft zijn reiskostendeclaratieformulier terug gekregen. Hij heeft namelijk niet vermeld wat de ‘reden van de reis’ naar Leeuwarden was. “Waarvoor denken ze dat ik naar Leeuwarden ga? Voor mijn lol?” Verschillende collega’s brengen hem tot bedaren: “Maak je niet boos over het systeem, want dat heeft toch altijd een langere adem dan jij. Gewoon meedoen, dan ben je er het snelste af.”

Even later gaat het verder ingevulde formulier weer naar Leeuwarden en krijgt de medewerker alsnog zijn onkosten vergoed. Op het formulier staat nu bij ‘reden van de reis’ twaalf keer ingevuld: ‘werk’.

  • Comments(0)