Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

What’s in a name?

MedewerkersPosted by Wichert van Engelen 22 Jul, 2009 19:06

Het moet omstreeks 1995 geweest zijn dat ik ’s morgens, gewoontegetrouw, als één der eersten ons ING-kantoor in Den Haag binnenstapte mijn directeur, de heer Peter Robijns me tegemoet trad om me iemand van de Raad van Bestuur voor te stellen. Ik werkte destijds als unieke functionaris van Betalingsadviseur van het districtkantoor Den Haag op het Tournooiveld ( let wel: met de naam de Ridder!

Peter Robijns showde zo vroeg in ochtend, vol trots zijn “juweel” het pas heropend kantoorgebouw aan dit bestuurslid. Hij stond op het punt om hem aan mij voor te stellen en ik zag hem aanstalten maken om zijn naam te noemen. Op dat moment maakte ik een soort stopteken en zei: Peter, wacht even. Ik ken mijnheer o.a. uit onze bedrijfsliteratuur en van het Bedrijfsjournaal dat wij regelmatig ontvangen en bekijken. Ik herinner mij, zei ik, dat u onlangs nog de eerste paal heeft geslagen voor een nieuw gebouw van de Postbank in Leeuwarden met zo’n ouderwets heimachine, die nog met de hand bediend werd en waarvan de paal heel toepasselijk van hout was.

Op het moment dat ik in dat Journaal die paal in de grond zie verdwijnen, dacht ik inmiddelijk aan uw naam, mijnheer Minderhoud.

U begrijpt dat beide heren op die bewuste vroege morgen begonnen te bulderen van de lach en zelf mij ook enige voorbeelden van ezelsbruggetjes noemden als zij met hetzelfde probleem kampten.

Kees de Ridder

  • Comments(0)