Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Het oudste rugnummer

Klanten - herinneringenPosted by Wichert van Engelen 10 Jul, 2009 17:31

Al sinds mijn 17e, toen ik ging werken bij de afdeling Personeelszaken van de Telefoondienst van de PTT, ben ik klant bij de toen nog niet in beeld zijnde Postbank (Post- Cheque- en Girodienst). Het was destijds de enige manier om je salaris uitbetaald te krijgen.

Het werken bij de PTT was een puur bureaucratisch gebeuren; het beoordelen van o.a. stukgevallen vaasjes en omgestoten tafeltjes bij klanten tijdens het uitvoeren van werkzaamheden door de toenmalige buitendienst. En dan het berekenen van de 'straf' die erop stond! Soms 40 cent en in zeer uitzonderlijke gevallen wel eens 1 of 2 guldens, in te houden op het salaris! En als je alles netjes op briefjes had ingevuld, voorzien van de vaste tarieven voor de strafbare feiten (nog even nagezien door een naaste collega), werd dit gecontroleerd door een 'blokhoofd' en daarna getekend door de chef van de afdeling Personeelszaken.

U begrijpt, we waren niet echt de winstgevende afdeling van het bedrijf.

Een aantal zaken is sinds 1967 in de maatschappij veranderd, dat moge bekend zijn. Bureaucratie is er echter nog steeds, en in welke mate!

Laat mij m'n oude gironummer nu maar behouden. Het is het oudste rugnummer dat ik bij me draag, ik ben er een beetje aan gehecht en gezien mijn plan om heel oud te worden is het misschien wel het enige nummer dat ik op hoge leeftijd nog feilloos uit mijn hoofd weet op te noemen.

José Nouwen

  • Comments(0)