Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Sinds mijn 18e

Klanten - herinneringenPosted by Wichert van Engelen 09 Jul, 2009 11:24

Ik ben al sinds m'n 18e, ik ben nu 59, bij wat toen nog de PCGD heette; nu dus ING. Wat mij vooral is ingegroefd, is de stelselmatige afkalving van dienstverlening en voordelen ten opzichte van andere banken.

Laat ik mij beperken tot het recente verleden.

De laatste jaren moest je bij een rente-rekening met aantrekkelijke rente voortdurend constateren dat je na een tijdje met een verlaagde rente afgeknepen werd. Moest je weer een andere rekening openen om de ± 2% inflatie en de 1,2% vermogen-tax voor te blijven.

Het is een hels karwei geworden om je zuur verdiende spaargeld rustig voldoende te laten renderen om dit spookbeeld voor te zijn. Alsof er ook maar iemand, met dit beeld voor ogen, de nutteloze spaar- rentepunten als voldoende compensatie ziet en maar iets van loyaliteit zou opbouwen!

Het plaatje klopt gewoon. De Postbank is even erg geworden als ING en de andere banken, dus het is juist goed dat de naam Postbank is verdwenen.

De PCGD moest destijds van de regering volledig particulier worden om te kunnen concurreren. Daarna is stelselmatig het zicht op het belang van de klant verkwanseld ten behoeve van de aandeelhouder en de bonussen van de bestuurders.

Inmiddels heb ik helaas al 6 banken om mijn spaargeld veilig te sparen. Want voor een beetje eigen pensioen is maar EUR 40.000 bij één bank veilig. Dus hard werken en nix geen loyalteit.

Wie biedt mij als harde werker een mogelijkheid om mijn pensioengelden, in RUST, VOLDOENDE te laten renderen?

Klant

  • Comments(0)