Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Ambtenaren

MedewerkersPosted by Wichert van Engelen 12 Jun, 2009 16:20

‘Ik kwam in 1980 binnen en toen was het nog echt een ambtenarencultuur. Men ging niet alleen tussen de middag, maar ook ’s ochtends en ’s middags met zijn allen naar de kantine. Het werktempo lag niet zozeer hoger of lager, het was vooral anders. De mensen werden in bescherming genomen. Als iemand zwak, ziek of misselijk was, behield hij gewoon zijn baan, bleef hij in zijn kamer zitten, ook al deed hij niks. Dat bleef maar duren.

Het bekendste was het werk op de codeercentra. Veel van de mensen daar hadden twee banen. ’s Ochtends waren ze om 12.00 uur klaar en ’s middags gingen ze dan naar hun tweede baan. De pleuris brak uit toen het drukker werd, het werk af moest en ze niet meer om 12.00 uur klaar waren en hun tweede baan misten.

Met de komst van de Postbank werd dat al snel anders. De Postbank heeft een veel zakelijker cultuur gebracht.

Maar ook in de jaren tachtig was er een sterke gedrevenheid: als er iets was, crisis, problemen, noem maar op, was iedereen er. Iedereen kwam uit alle hoeken en gaten om het op te lossen. Er was een grote mate van verbondenheid met het bedrijf. In vergelijking met nu vonden de medewerkers het meer “hun” bedrijf.’

Manager

  • Comments(0)//anekdotes.blauw-bloed.nl/#post7