Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Uitbesteden van niet-bancaire activiteiten

ManagementPosted by Wichert van Engelen 14 Aug, 2009 15:35

Van 1973 tot 1988 werkte ik bij de technische dienst afdeling "storingen en revisie" wat later afdeling OBA is geworden (Onderhoud Bedrijfs Apparatuur).

Ik kreeg van de Postbank veel studie mogelijkheden aangeboden en heb daar ook gebruik van gemaakt. Een van de hoogtepunten was een machine gerichte opleiding te Crewe, Engeland bij de firma Mc Corquodale. Een waanzinnige bedrukkingsmachine voor de Giro chequeboekjes.

Samen met andere techneuten hebben we deze "monsterlijke" machines "aan de praat gehouden"

Ook heb ik nog het CODAL (Controle Opdrachten door Automatisch lezen) meegemaakt. Een puur Hollandse uitvinding van het Neher Laboratorium uit Leidschendam.

Ook verzorgde de technische dienst het afspelen van de nodige reclamefilmpjes op locatie. Zo ging ik op zekere dag als filmoperator, met een filmprojector het nieuwste filmpje van Van Kooten en De Bie afdraaien bij de toenmalige directie op de Beatrixlaan in Den Haag. Doordat ik het veiligheidspalletje van de filmspoel vergeten was te blokkeren, rolde na enkele minuten de filmspoel van de projector de filmzaal in tot grote hilariteit van de "autoriteiten". Ik kon wel door de grond zakken.

In 1986 werd ik groepchef OBA. Kort daarna kwam de mededeling dat "alle niet bancaire activiteiten" in de toekomst "uitbesteed" zouden gaan worden. Met andere woorden het begin van het einde van OBA.

Wat betreft het uitbesteden van werk: dat begon dus al toen de Postbank nog niet eens Postbank heette.

Peet van Domburg

  • Comments(0)//anekdotes.blauw-bloed.nl/#post47