Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Gemeente Giro Amsterdam - Kaskantoren

Klanten en medewerkersPosted by Wichert van Engelen 17 Jul, 2009 13:40

Vanaf 1980 was ik ruim twee jaar werkzaam bij de kaskantoren van de GGA. Een tijd om nooit te vergeten. De GGA had volgens mij 26 kaskantoren. Alleen de kaskantoren Haarlemmerweg en Wibautstraat werden nooit mijn werkplek. Op alle overige kantoren heb ik wel acte de presence gegeven. Hoewel elk kantoor zijn eigen charme had, waren twee kantoren die mijn voorkeur hadden: Kaskantoor Singel en Kaskantoor Weesperzijde.

Het werken op kaskantoor Weesperzijde in het administratiekantoor Amsterdam van de PCGD, beter bekend als Leeuwenburg, was toch iets speciaals.

Hoeveel keer kwam het niet voor dat mensen vroegen om treinkaartjes. (De loketten van de NS in het Amstelstation waren op loopafstand van het kaskantoor). Of die toeristen die met koffers binnen kwamen voor het boeken van een kamer?

Het inwisselen van spaarbewijzen en deposito’s kon alleen hier en niet op de andere kaskantoren. Je moest vanaf het lokettenfront naar de bewuste afdeling in het gebouw lopen. Jij regelen en de klant wachten. Vooral op vrijdagmiddag gaf dat wel eens stress. Bij de klant. Het gebeurde mij een keer dat een vrouwelijke collega die het spaarbewijs betaalklaar moest maken aan het breien was. “Hans, wacht even. Eventjes deze rij afbreien!” Of enkele collega’s waren aan het kaarten. Spelletje uitspelen. OK, dan loop ik wel even naar de koffie-automaat. En de klant beneden maar wachten!

De reorganisatie naar Postgiro liep gesmeerd maar de toekomst van de kaskantoren werd opeens onzeker. In 1982 kreeg ik de kans om over te stappen naar PTT Post. Lange opleiding en de poststakingen. Maar in 1983 startte ik op postkantoor Almere-Stad in een houtenkeet aan de Flevostraat. Beetje pionieren in een stad die nog helemaal geen stad was. En helemaal niet leuker dan de kaskantoren van de Gemeente Giro Amsterdam!

Hans Rutgers

  • Comments(0)//anekdotes.blauw-bloed.nl/#post28