Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Kantor Pos dan Giro

Klanten - herinneringenPosted by Wichert van Engelen 10 Jul, 2009 17:33

In maart 1987 reisden mijn vrouw en ik als backpackers op Samosir Island, een eiland midden in het Toba-meer op Sumatra, Indonesië. De moderne ontwikkelingen op Samosir bevonden zich in een beginstadium, getuige het feit dat het eiland (toch ruim 1.000 km2 groot) nog niet was aangesloten op het elektriciteitsnet; een biertje of cola werd gekoeld in het Toba-meer, en aan zoiets als een ATM dacht toen werkelijk niemand.

Tijdens een van onze wandelingen bezochten we het oude, traditionele Batak-dorp Ambarita. In de 300 jaar oude dorpskern stonden nog de stenen zetels vanwaaruit recht werd gesproken en ernaast heel efficiënt de executieplaats.

Tot onze verbazing bleek in dit prachtige dorpje ook een Kantor Pos dan Giro (alleen de naam al!) te zijn, ongeveer ter grootte van een doorsnee studentenkamer. Wat we nooit zullen vergeten was, dat wij Nederlanders in dat piepkleine postkantoortje probleemloos onze GIROBETAALKAARTEN (waarde 200 gulden) konden verzilveren. Zo’n speciaal ‘bancair’ gevoel hebben we op onze latere reizen niet meer ervaren.

Peter Kokosky Deforchaux
Bettine Widdershoven

  • Comments(0)//anekdotes.blauw-bloed.nl/#post21