Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Projectmatig werken

CultuurPosted by Wichert van Engelen 08 Jul, 2009 16:08

Postbank, kersvers geboren, stuurt vrijwel alle stafmedewerkers die op een of andere manier betrokken zijn bij het primaire proces naar trainingen Projectmatig werken. Dat genoegen valt ook mij ten deel. Het is een hele leuke training en we verblijven de hele week in een hotel in de omgeving van Capelle aan den IJssel.

Elk team krijgt een echt "project" als kapstok voor het oefenen van de diverse projectrollen en voor het doorlopen van de diverse projectfasen, waarbij natuurlijk ook echte fasedocumenten moeten worden opgeleverd. Het project houdt in, dat er van het fantastische speelgoed Meccano een heus object (een kabelbaan) moet worden opgeleverd als projectresultaat. Aan het begin van de diverse projectfasen moeten de geplande onderdelen (schroefjes, stangetjes, wieltjes) worden ingekocht bij de magazijnmeester die de Meccanovoorraad beheert. De rol van projectleider wordt elke fase vervuld door een ander projectlid.

Op zeker moment is collega X, voorheen werkzaam in het onderwijs, maar kortgeleden bij Postbank ingelijfd in een organisatiefunctie, projectleider. Zij verstrekt op nogal bitse wijze de document-werkopdrachten die de projectleden moeten uitvoeren tijdens haar bewind. Aan het eind van haar peptalk loopt ze naar onze werktafel toe, graait alle Meccano onderdelen eraf die we zojuist hebben ingekocht en zegt "die krijgen jullie aan het eind van deze fase pas weer terug, anders gaan jullie er maar mee zitten spelen".

Bij de feedback krijgt ze het zwaar te verduren. Het bulderende lachsalvo dat direct op haar schoolse optreden volgt, moet voor haar echter nog pijnlijker zijn geweest. Maar daar had ze ook wel een beetje om gevraagd.

Peter Polak

  • Comments(0)//anekdotes.blauw-bloed.nl/#post17