Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Parkeren

BureaucratiePosted by Wichert van Engelen 06 Jul, 2009 13:30

Ik werkte in de tachtiger jaren in gebouw De Leeuwenburg bij het Amstelstation. maar moest af en toe ook op werkbezoek naar het gebouwencomplex aan de Haarlemmerweg. Als ik met de auto die reis maakte, was het handig om van tevoren een parkeerplaats te reserveren bij de afdeling Bewaking van de Haarlemmerweg.

De regel was, dat parkeerplaatsen in elk geval 24 uur van tevoren gereserveerd moesten zijn. Op zekere dag belde ik 2 dagen voordat mijn bezoek gepland was om de parkeerplaats te reserveren. De bewaker meldde mij vriendelijk doch resoluut: "dan moet u 24 uur van tevoren bellen, meneer". Ik antwoordde opgewekt dat ik pas "overmorgen" de parkeerplaats nodig had, dus dat ik ruim op tijd was. Wederom kreeg ik, nu op aanmerkelijk kribbiger toon de mededeling dat ik dan 24 uur van tevoren moest bellen. Ik dacht even aan een grap, maar liet die gedachte maar meteen varen.

Het heeft mij het uiterste van mijn consultancyvaardigheden gekost om de bewaker er min of meer van te overtuigen dat met 24 uur van tevoren bedoeld werd "uiterlijk 24 uur van tevoren". Hij heeft de parkeerplaats wel voor mij gereserveerd, maar de argwaan bleef in zijn reacties hoorbaar. Ik heb na het beeindigen van het telefoongesprek enige tijd met mijn bureau "geheadbanged" om mezelf ervan te overtuigen dat ik wakker was en niet in een droom optrad.

Peter Polak, destijds organisatieanalist

  • Comments(0)//anekdotes.blauw-bloed.nl/#post15