Blauw bloed anekdotes

Blauw bloed anekdotes

Verhalen, anekdotes, herinneringen

Ooggetuigenverslagen vanuit de Postbank. Belevenissen van klanten. U leest het hier allemaal.


Terug naar hoofdmenu.


Uw eigen anekdote hier? Kies in het hoofdmenu voor 'Giroblauw past bij jou' voor meer informatie.

Agent 327

Klanten - herinneringenPosted by Wichert van Engelen 05 Jun, 2011 10:30
Een recent bericht op het intranet van ING:

In 1984 tekende Martin Lodewijk speciaal voor Postgiro/Rijkspostspaarbank een avontuur van Agent 327. De reclamestrip 'Dossier Giroblauw’, waarin agent 327 staatsgeheimen verplaatst in een giroblauwkoffertje, was onderdeel van een folder met aanvraagformulier voor een postgirorekening.
De mailing was bedoeld voor eindexamenkandidaten die nog geen girorekening hadden. Bij het openen van een nieuwe rekening kreeg men een zogenaamd giroblauwkoffertje met girokaartenboekje, enveloppen en girobetaalkaarten.


Naar nu blijkt is dit eenmalige avontuur van Agent 327 – de beroemdste geheimagent van Nederland – één van de meest gezochte en onvindbare Nederlandse stripverhalen. Voor een nieuw exemplaar hebben verzamelaars tot wel 400 euro over. In de collectie van het Bedrijfshistorisch Archief ING bevinden zich slechts twee exemplaren van deze folder met strip.
De organisatie van Catawiki, virtuele online catalogus en marktplaats voor verzamelaars, heeft 'Dossier Giroblauw' met toestemming van auteur Martin Lodewijk herdrukt in een genummerde oplage van 1000 exemplaren.


  • Comments(0)//anekdotes.blauw-bloed.nl/#post114